Kutsu Haukkavuoren Haltioiden kevätkokoukseen

Moikka ja tervetuloa Haukkavuoren Haltiat ry:n sääntömääräiseen kevätkokoukseen sunnuntaina 12.3. klo 16.00 kololle (Hannuksenkuja 4). 

Läsnäolo-oikeus on kaikilla lippukunnan jäsenillä, äänioikeus kaikilla tänä vuonna 13 vuotta täyttävillä jäsenillä.

Kokouksessa käsiteltävät toimintakertomus sekä tilinpäätöksen tuloslaskelma ja tase lähetetään noin viikkoa ennen kokousta sähköpostitse.

Kokoukseen on myös mahdollista osallistua Teamsin kautta, kokouslinkki lähetetään sähköpostitse liitteiden yhteydessä.

Kokouksen esityslista löytyy tästä. Esityslistasta saat tietoa siitä, mitä kevätkokouksessa päätetään.

https://drive.google.com/file/d/1kbqCvu02aa8wZzHAzW8QDyzVplTVy_Wv/view?usp=share_link

Tervetuloa!

Terveisin,

Iida Toivanen

lippukunnanjohtaja Haukkavuoren Haltiat ry

Kutsu lippukunnan syyskokoukseen 20.11.2022 klo 16.00

Tervetuloa Haukkavuoren Haltiat ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen sunnuntaina 20.11. klo 16.00 kololle (Hannuksenkuja 4). Kokouksessa käsiteltävät toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2023 lähetetään nähtäväksi noin viikkoa ennen kokousta. Kokouksen esityslista löytyy liitteenä. Läsnäolo-oikeus on kaikilla lippukunnan jäsenillä ja äänioikeus kaikilla tänä vuonna 13 vuotta täyttävillä jäsenillä.

Kokouksessa valitaan mm. vuoden 2023 lippukunnanjohtaja ja hallitus. Kaikkien ehdolle asettuvien olisi hyvä olla paikalla, mutta hakeminen on mahdollista myös vaikkei paikalle pääsisi.

Tervetuloa!

Terveisin
Saara Leppäharju
lippukunnanjohtaja
Haukkavuoren Haltiat ry

Tervetuloa HaHan kaudenaloitustapahtumaan 25.9.2022

Hyvää alkanutta syksyä ja tervetuloa HaHan kaudenaloitukseen! Tapahtuma pidetään Iivisniemen koulun kentällä sunnuntaina 25.9. klo 12-14.30, ja ohjelmassa on aktiviteetteja koko perheelle, mehua ja hyvää seuraa!

Kaudenaloitukseen ovat tervetulleita jäsentemme lisäksi heidän perheensä, ystävänsä ja ihan kaikki, jotka ovat kiinnostuneita toiminnastamme. Tapahtumassa voit kysyä partiotoiminnasta sekä tulevista tapahtumista.

Tarvitset mukaan partiohuivin ja halutessasi pientä evästä.

Tarkka osoite on Arttelikuja 4, jonne pääsee helposti bussilla 111.

Parkkipaikkoja on rajallinen määrä koulun vieressä.

Ilmoittauduthan mukaan Kuksassa alla olevasta linkistä viimeistään perjantaina 23.9.
Ei-partiolaiset perheenjäsenet ja kaverit ilmoittautuvat myös samasta linkistä Kuksan kautta, jokainen omalla ilmoittautumislomakkeellaan. Klikkaa tällöin kohdasta ”Jos et ole partiolainen, täytä lomake tästä.”

Ilmoittautumislinkki: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=53985

Tervetuloa!

Haukkavuoren Haltiat ry muuntuu yhteislippukunnaksi

Keväällä 2022 lippukuntamme jäsenistössä heräsi keskustelu mahdollisesta muuntumisesta yhteislippukunnaksi. Lippukunnan hallitus on alkuvuoden aikana kuullut lippukunnan jäseniä ja huoltajia kyselyllä 28.4.-15.6. sekä kahdessa erätaukokeskustelussa 24.5. ja 2.6.

Kyselyyn vastanneista suurin osa oli sitä mieltä, että muutos tulisi tehdä. Erätaukokeskusteluihin osallistuneet johtajat kokivat yksimielisesti, että olisi tärkeää, että jokainen voi tuntea olonsa tervetulleeksi lippukuntaan, ja siksi muutos olisi paikallaan, koska jo nyt jäsenissä on eri sukupuolten edustajia. Keskusteluissa pohdittiin sitä, mikä tekee HaHasta HaHan, ja todettiin, ettei yhteislippukunnaksi muuttumisen tarvitse vaikuttaa niihin: lippukuntamme kulttuurissa tärkeitä asioita ovat mm. yhteisöllisyys, avoimuus ja hyvä yhteishenki, joista halutaan pitää kiinni jatkossakin.

Erätaukokeskusteluiden ja kyselyn vastausten pohjalta hallitus on tehnyt 20.6.2022 päätöksen, että Haukkavuoren Haltiat muuntuu tyttölippukunnasta yhteislippukunnaksi. Syksyllä aloittaneen uuden lauman markkinoinnista olemme poistaneet maininnan tyttölippukunnasta ja suuntaamme muutokseen markkinoimalla uusia laumoja kaikille.

Nykyiset olemassa olevat ryhmät jatkavat toimintaansa ennallaan, ja halukkaat uudet jäsenet muihin ryhmiin ohjataan sopivimpaan ryhmään kuten ennenkin. Uusien ryhmien perustamisen tarve muihin ikäkausiin harkitaan tilanteen mukaan.

Aikuinen, tule mukaan toimintaamme!

Hei HaHalaisen huoltaja tai kuka tahansa partiosta kiinnostunut aikuinen!

Tule mukaan lippukunta Haukkavuoren Haltioiden toimintaan matalalla kynnyksellä!

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa partiokokemusta. Meidän kanssamme pääset yhdistämään arvokkaan vapaaehtoistyön ja oman ja lapsen/nuoren harrastuksen. Toiminta pyörii pelkästään vapaaehtoisvoimin (lippukunnassa ei siis ole yhtään palkattua henkilöä). 

HaHassa toimii jo paljon aikuisia, joiden ikähaitari on laaja, ja myös aikuisille järjestetään omaa toimintaa. Lippukunnassamme aikuisia toimii esim. seuraavissa tehtävissä:

 • ryhmänjohtajina
 • ikäkausivastaavina
 • kalustonhoitajana
 • retkien ja/tai leirien muonituksessa tai muussa auttavassa tehtävässä
 • jokapaikanhöylänä ja yleismies Jantusena oman kiinnostuksen, osaamisen ja elämäntilanteen mukaan 
 • satunnaisena apuna esim. viikkotoiminnassa tai retkillä/leireillä/tapahtumissa
 • taloudenhoitajana
 • oman osaamisen tai taidon kouluttajana tai esittelijänä esim. EA-taitojen kouluttaja, poliisin työstä kertominen sudenpennuille, jonkun erä- tai luonnontaidon opettaminen lapsille/nuorille/muille aikuisille, kädentaitojen jakaminen/opettaminen jne.

Saat lippukunnalta aina tukea ja tarvittaessa myös koulutusta. Pääset samalla seuraamaan lapsesi/nuoresi harrastusta lähempää ja saat kaupan päälle itsellesikin harrastuksen.

Kolomme sijaitsee osoitteessa Hannuksenkuja 4.

Ota yhteyttä lippukunnanjohtaja Saara Leppäharjuun, saara.leppaharju@partio.fi, puh. 050-321 5642 tai kysäise asiasta vaikkapa lapsesi/nuoresi ryhmänjohtajalta. 

Tapahtumavinkki partiosta kiinnostuneille: Bonfire – Urbaani iltanuotio

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämä tapahtuma, missä partioon tutustuminen ja kokeileminen on helppoa. 

Milloin: torstaina 15.9. klo 18-21 

Missä: Cafe Taideterassilla Töölönlahden rannalla. 

Bonfire on juuri oikea paikka sinulle, joka haluaisit hypätä mukaan partioseikkailuun just nyt aikuisena. Tervetuloa mukaan partiosta kiinnostuneet, partioon palaajat, uudelle paikkakunnalle muuttaneet aikuiset ja tietenkin vanhat tutut. Ohjelman ja upeiden maisemien lisäksi tarjoamme illan aikana syötävää ja juotavaa. Tule mukaan rohkeasti yksin tai kaverin kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen tapahtumaan: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tapahtumat/bonfire-urbaani-iltanuotio-aikuisille/

Uusi sudenpentulauma 2022 – tule mukaan!

Uusi sudenpentulauma on aloittanut toimintansa tänä syksynä! Ryhmä on suunnattu kaikille uusille ekaluokkalaisille, eli vuonna 2015 syntyneille.

Partioharrastuksen voi hyvin aloittaa kesken kauden! Ryhmään voi ilmoittautua mukaan siihen asti kunnes ryhmä täyttyy.

Lauma kokoontuu maanantaisin klo 17.00-18.30. Kokouspaikkana toimii Haukkavuoren Haltioiden kolo osoitteessa Hannuksenkuja 4.

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä sähköinen jäsenhakemus: https://kuksa.partio.fi/kotisivut/hakemukset/hakemus.aspx?id=9998993

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi toimintaan myös vanhemmat. Kaikki lisäkädet – oli se sitten kerran kuussa, joka toinen viikko tai jokin muu määrä – otetaan ilolla vastaan. Kiinnostuksensa voi ilmaista jäsenhakemuksen lisätietoja-kentässä. Ryhmää johtaa kaksi kokenutta aikuista, joten partioon on helppo tulla tutustumaan, vaikka aikaisempaa kokemusta ei ole.

Keskustelut jäsenille & kysely jäsenille ja huoltajille: Pitäisikö HaHan olla tyttölippukunta vai yhteislippukunta?

Lippukunnan jäsenistön keskuudessa on noussut esiin kysymys, pitäisikö lippukunnan toimintaa markkinoida kaikille sukupuolesta riippumatta. Olemme saaneet myös kyselyitä, voisiko syksyllä perustaa yhteislauman. Hallitus haluaa kuulla jäsenistön ja huoltajien mielipiteitä asiasta.

Jäsenistössämme on tälläkin hetkellä eri sukupuolten edustajia, mutta käytännössä olemme toimineet tyttölippukuntana ja jäsenistä 92 % on naisia. HaHa:n säännöissä ei ole määritelty lippukuntaa erillislippukunnaksi, vaan sääntöjen mukaan jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen kuluvana vuonna 7-vuotta täyttävä ja sitä vanhempi.
Täällä voit tutustua lippukunnan sääntöihin.

Lippukunnan nettisivuilla sanotaan näin: “Lippukuntamme on tyttölippukunta, eli jäsenemme ovat pääosin tyttöjä ja naisia. Mukana on kuitenkin satunnaisesti myös poikia ja miehiä. Kaikki halukkaat ovat siis tervetulleita mukaan!”

Hallitus haluaa kuulla, kokevatko jäsenet, että tilanne kaipaisi muutosta, ja mitä toiminnalta tulevaisuudessa toivotaan.

Keskusteluun liittyy myös se, että toiminta-alueemme lähistöllä Finnoossa on lähivuosina odotettavissa runsasta asukasmäärän kasvua, joten kysynnän partiotoiminnalle ja siten myös kysymysten siitä, kenelle kaikille toimintamme on suunnattu, voidaan odottaa lisääntyvän.

Erätauko-keskustelut ja kysely

Hallitus käynnistää kuulemisen, jonka tavoitteena on selvittää jäsenistön mielipide mahdolliseen toiminnan avoimuuden muutokseen.

Avaamme erityisesti jäsenille ja huoltajille suunnatun kyselyn, jolla voi kertoa mielipiteensä yhteislippukuntakeskusteluun. Vastausaikaa kyselyyn on 15.6. asti.
Linkki kyselyyn.

Lisäksi toteutamme kevätkauden päätteeksi lippukunnan yli 15-vuotiaille jäsenille kaksi Erätauko-keskustelua. Näistä ilmoitetaan kohderyhmälle erikseen.

Kyselyn ja keskusteluiden perusteella päätetään keskustelun mahdollisesta jatkosta. Tarvittaessa syksyllä järjestetään lisää Erätaukoja eri kohderyhmille.

Mahdollisia vaihtoehtoja keskustelun lopputulokseksi ovat:

1. Ei muutosta: Jatketaan kuten ennenkin ja painotetaan markkinointi tytöille.

2. Uusien ryhmien markkinoinnin muutos: Markkinoidaan uusia perustettavia ryhmiä kaikille. Poistetaan viestintämateriaaleista maininnat tyttölippukunnasta.

3. Aktiivinen muutos ja rekrytointi: Markkinoidaan uusia perustettavia ryhmiä kaikille, ja tehdään myös aktiivisesti toimenpiteitä, jotta lippukuntaan liittyisi nuoria ja aikuisia eri sukupuolten edustajia.

Kutsu lippukunnan kevätkokoukseen 20.3.2022

Tervetuloa lippukunnan kevätkokoukseen sunnuntaina 20.3. klo 17.00 kololle (Hannuksenkuja 4). Läsnäolo-oikeus on kaikilla lippukunnan jäsenillä, äänioikeus kaikilla tänä vuonna 13 vuotta täyttävillä jäsenillä.

Kokouksen esityslista löytyy tästä:

Kokouksessa käsiteltävät toimintakertomus sekä tilinpäätöksen tuloslaskelma ja tase lähetetään nähtäväksi noin viikkoa ennen kokousta.

Kokoukseen on myös mahdollista osallistua Teamsin kautta, kokouslinkki lähetetään sähköpostitse liitteiden yhteydessä.

Tervetuloa!

Saara Leppäharju
lippukunnanjohtaja
Haukkavuoren Haltiat ry

Koronarajoitusten vaikutukset toimintaan (päivitetty 1.2.2022)

Seuraamme linjauksessamme Suomen hallituksen sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten suosituksia. PäPan suositukset ja ohjeet löydät kokonaisuudessaan täältä.

1.2.2022 alkaen kaikenikäisten partiolaisten toimintaa voidaan järjestää sisätiloissa.

Yöpymistä sisältäviä retkiä, tapahtumia ja kursseja voi järjestää kaikenikäisille, kunhan terveysturvallisuus huomioidaan.

Ryhmien omia retkiä ja ikäkausitapahtumia voidaan järjestää, mutta pyrimme toistaiseksi välttämään yöpymistä sisältäviä tapahtumia.

Jotta partiotoiminta pysyy turvallisena, muistetaan kaikki seuraavat asiat:

 1. Partioon ei tulla sairaana, ei edes pienten oireiden kanssa. Tämä ohje koskee myös johtajia. Tästä johtuen kokous saatetaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla. Tällöin johtajat huolehtivat, että tieto tavoittaa kaikki ryhmän jäsenet sekä sudenpentujen huoltajat.
 2. Huolehditaan käsihygieniasta.
 3. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia sisätiloissa, paitsi jos tälle on terveydellinen este.

Kutsu lippukunnan ylimääräiseen kokoukseen 15.11. klo 18.00 kololle

Tämänpäiväinen syyskokous ei voinut ehdokkaiden puutteen takia valita lippukunnalle lippukunnanjohtajaa tai lippukunnanjohtajan apulaista vuodelle 2022. Tämän vuoksi pidämme ylimääräisen lippukunnan kokouksen maanantaina 15.11. klo 18.00 kololla (osoitteessa Hannuksenkuja 4). Kokouksen esityslista löytyy alta. Läsnäolo-oikeus on kaikilla lippukunnan jäsenillä ja äänioikeus kaikilla yli 13-vuotiailla lippukunnan jäsenillä.