Keskustelut jäsenille & kysely jäsenille ja huoltajille: Pitäisikö HaHan olla tyttölippukunta vai yhteislippukunta?

Lippukunnan jäsenistön keskuudessa on noussut esiin kysymys, pitäisikö lippukunnan toimintaa markkinoida kaikille sukupuolesta riippumatta. Olemme saaneet myös kyselyitä, voisiko syksyllä perustaa yhteislauman. Hallitus haluaa kuulla jäsenistön ja huoltajien mielipiteitä asiasta.

Jäsenistössämme on tälläkin hetkellä eri sukupuolten edustajia, mutta käytännössä olemme toimineet tyttölippukuntana ja jäsenistä 92 % on naisia. HaHa:n säännöissä ei ole määritelty lippukuntaa erillislippukunnaksi, vaan sääntöjen mukaan jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen kuluvana vuonna 7-vuotta täyttävä ja sitä vanhempi.
Täällä voit tutustua lippukunnan sääntöihin.

Lippukunnan nettisivuilla sanotaan näin: “Lippukuntamme on tyttölippukunta, eli jäsenemme ovat pääosin tyttöjä ja naisia. Mukana on kuitenkin satunnaisesti myös poikia ja miehiä. Kaikki halukkaat ovat siis tervetulleita mukaan!”

Hallitus haluaa kuulla, kokevatko jäsenet, että tilanne kaipaisi muutosta, ja mitä toiminnalta tulevaisuudessa toivotaan.

Keskusteluun liittyy myös se, että toiminta-alueemme lähistöllä Finnoossa on lähivuosina odotettavissa runsasta asukasmäärän kasvua, joten kysynnän partiotoiminnalle ja siten myös kysymysten siitä, kenelle kaikille toimintamme on suunnattu, voidaan odottaa lisääntyvän.

Erätauko-keskustelut ja kysely

Hallitus käynnistää kuulemisen, jonka tavoitteena on selvittää jäsenistön mielipide mahdolliseen toiminnan avoimuuden muutokseen.

Avaamme erityisesti jäsenille ja huoltajille suunnatun kyselyn, jolla voi kertoa mielipiteensä yhteislippukuntakeskusteluun. Vastausaikaa kyselyyn on 15.6. asti.
Linkki kyselyyn.

Lisäksi toteutamme kevätkauden päätteeksi lippukunnan yli 15-vuotiaille jäsenille kaksi Erätauko-keskustelua. Näistä ilmoitetaan kohderyhmälle erikseen.

Kyselyn ja keskusteluiden perusteella päätetään keskustelun mahdollisesta jatkosta. Tarvittaessa syksyllä järjestetään lisää Erätaukoja eri kohderyhmille.

Mahdollisia vaihtoehtoja keskustelun lopputulokseksi ovat:

1. Ei muutosta: Jatketaan kuten ennenkin ja painotetaan markkinointi tytöille.

2. Uusien ryhmien markkinoinnin muutos: Markkinoidaan uusia perustettavia ryhmiä kaikille. Poistetaan viestintämateriaaleista maininnat tyttölippukunnasta.

3. Aktiivinen muutos ja rekrytointi: Markkinoidaan uusia perustettavia ryhmiä kaikille, ja tehdään myös aktiivisesti toimenpiteitä, jotta lippukuntaan liittyisi nuoria ja aikuisia eri sukupuolten edustajia.

Kutsu lippukunnan kevätkokoukseen 20.3.2022

Tervetuloa lippukunnan kevätkokoukseen sunnuntaina 20.3. klo 17.00 kololle (Hannuksenkuja 4). Läsnäolo-oikeus on kaikilla lippukunnan jäsenillä, äänioikeus kaikilla tänä vuonna 13 vuotta täyttävillä jäsenillä.

Kokouksen esityslista löytyy tästä:

Kokouksessa käsiteltävät toimintakertomus sekä tilinpäätöksen tuloslaskelma ja tase lähetetään nähtäväksi noin viikkoa ennen kokousta.

Kokoukseen on myös mahdollista osallistua Teamsin kautta, kokouslinkki lähetetään sähköpostitse liitteiden yhteydessä.

Tervetuloa!

Saara Leppäharju
lippukunnanjohtaja
Haukkavuoren Haltiat ry

Koronarajoitusten vaikutukset toimintaan (päivitetty 1.2.2022)

Seuraamme linjauksessamme Suomen hallituksen sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten suosituksia. PäPan suositukset ja ohjeet löydät kokonaisuudessaan täältä.

1.2.2022 alkaen kaikenikäisten partiolaisten toimintaa voidaan järjestää sisätiloissa.

Yöpymistä sisältäviä retkiä, tapahtumia ja kursseja voi järjestää kaikenikäisille, kunhan terveysturvallisuus huomioidaan.

Ryhmien omia retkiä ja ikäkausitapahtumia voidaan järjestää, mutta pyrimme toistaiseksi välttämään yöpymistä sisältäviä tapahtumia.

Jotta partiotoiminta pysyy turvallisena, muistetaan kaikki seuraavat asiat:

  1. Partioon ei tulla sairaana, ei edes pienten oireiden kanssa. Tämä ohje koskee myös johtajia. Tästä johtuen kokous saatetaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla. Tällöin johtajat huolehtivat, että tieto tavoittaa kaikki ryhmän jäsenet sekä sudenpentujen huoltajat.
  2. Huolehditaan käsihygieniasta.
  3. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia sisätiloissa, paitsi jos tälle on terveydellinen este.

Kutsu lippukunnan ylimääräiseen kokoukseen 15.11. klo 18.00 kololle

Tämänpäiväinen syyskokous ei voinut ehdokkaiden puutteen takia valita lippukunnalle lippukunnanjohtajaa tai lippukunnanjohtajan apulaista vuodelle 2022. Tämän vuoksi pidämme ylimääräisen lippukunnan kokouksen maanantaina 15.11. klo 18.00 kololla (osoitteessa Hannuksenkuja 4). Kokouksen esityslista löytyy alta. Läsnäolo-oikeus on kaikilla lippukunnan jäsenillä ja äänioikeus kaikilla yli 13-vuotiailla lippukunnan jäsenillä.

Kutsu Hahan syyskokoukseen sunnuntaina 31.10. klo 17.30 kololle

Tervetuloa Haukkavuoren Haltiat ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen sunnuntaina 31.10. klo 17.30 kololle (Hannuksenkuja 4). Kokouksessa käsiteltävät toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022 lähetetään nähtäväksi noin viikkoa ennen kokousta. Kokouksen esityslista löytyy liitteenä. Läsnäolo-oikeus on kaikilla lippukunnan jäsenillä ja äänioikeus kaikilla yli 13-vuotiailla lippukunnan jäsenillä.

Kokouksessa valitaan mm. vuoden 2022 lippukunnanjohtaja ja hallitus. Kaikkien ehdolle asettuvien olisi hyvä olla paikalla, mutta hakeminen on mahdollista myös vaikkei paikalle pääsisi. Jos olet kiinnostunut toimimaan näissä pesteissä, muttet pääse kokoukseen paikalle, ilmoita halukkuudestasi minulle ennen kokousta.

Tervetuloa!

Elina Leiniö
lippukunnanjohtaja
Haukkavuoren Haltiat ry

Koronarajoitusten vaikutukset toimintaan (Päivitetty 16.9.2021)

Seuraamme linjauksessamme Suomen hallituksen sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten suosituksia. PäPan suositukset löydät täältä.

Tällä hetkellä kaikenikäisten toimintaa saa järjestää sekä ulko- että sisätiloissa.

Jotta partiotoiminta pysyy turvallisena, muistetaan kaikki seuraavat asiat:

  1. Partioon ei tulla sairaana, ei edes pienten oireiden kanssa. Tämä ohje koskee myös johtajia. Tästä johtuen kokous saatetaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla. Tällöin johtajat huolehtivat, että tieto tavoittaa kaikki ryhmän jäsenet sekä sudenpentujen huoltajat.
  2. Huolehditaan käsihygieniasta.
  3. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia sisätiloissa, paitsi jos tälle on terveydellinen este.

Syksyn 2021 uusi lauma

Uusi lauma aloittaa toimintansa viikolla 34. Mukaan toivotetaan kaikki uudet ekaluokkalaiset eli vuonna 2014 syntyneet.
Uuteen laumaan voi ilmoittautua täyttämällä Hahan sähköisen jäsenhakemuksen.

Uusi lauma kokoontuu maanantaisin. Alkusyksystä kokoukset ovat kello 18-19, mutta myöhemmin on tarkoitus siirtyä tavanomaisiin 90 minuutin kokouksiin. Näin ollen kokoukset olisivat kello 17.30-19 tai 18-19.30. Ryhmän johtajat tiedottavat tästä tarkemmin, kun ryhmä on lähtenyt käyntiin. Myös perheiden toiveita kuullaan aikataulumuutoksen yhteydessä.

Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi toimintaan myös vanhemmat. Kaikki lisäkädet – oli se sitten kerran kuussa, joka toinen viikko tai jokin muu määrä – otetaan ilolla vastaan. Kiinnostuksensa voi ilmaista jäsenhakemuksen lisätietoja-kentässä. Ryhmää johtaa kaksi kokenutta aikuista, joten partioon on helppo tulla tutustumaan, vaikka aikaisempaa kokemusta ei ole.

Kesäleirien ilmoittautumiset ovat auki!

KLIKKAA KUVASTA ILMOITTAUTUMISLOMAKKEESEEN

Haha on päättänyt järjestää omat kesäleirinsä kesällä 2021. Yhteisen leirin sijaan järjestämme kaksi eri leiriä: yhden sudenpennuille sekä toisen seikkailijoille ja tarpojille. Näin leirien koot pysyvät pieninä, mikä mahdollistaa koronarajoitusten noudattamisen.

Sudenpentujen Keltasirkku-leiri järjestetään alkuviikosta (26.–29.7.) ja seikkailijoiden ja tarpojien yhteinen Mustarastas-leiri loppuviikosta (29.7–1.8.). Kumpikin leiri kestää kolme yötä.

Leirit järjestetään EPT:n kämpän Mylliksen pihapiirissä, Bodom-järven pohjoispuolella. Leirillä nukutaan ja vietetään aikaa vain ulkona. Kämppä toimii  ruokien säilytyspaikkana ja vesipisteenä.

Leirille lähdetään ja sieltä palataan näillä näkymin yhteiskuljetuksella. Sudenpentujen Keltasirkku-leirille lähdetään maanantaina aamupäivällä ja sieltä palataan torstaina lounaan jälkeen. Mustarastas-leirille lähdetään torstaina puolen päivän aikaan ja sieltä palataan sunnuntaina iltapäivällä.

Tarkemmat lähtö- ja paluuajat, pakkauslista sekä muu tarkempi tieto lähetetään ilmoittautuneille heinäkuun alussa. Mikäli leiristä on jo nyt lisää kysyttävää, voitte olla yhteydessä leirinjohtajiin, joiden yhteystiedot löydät alta.

VANHEMMAT

Vanhemmat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi erityisesti sudenpentujen Keltasirkku-leirille. Vanhemmat pääsevät leirillä osallistumaan ohjelman toteutukseen sekä viettämään aikaa kesäisessä metsässä. Partiokokemusta ei tarvitse olla, vaan kaikki kiinnostuneet toivotetaan mukaan. 

Myös pienemmät sisarukset voivat osallistua vanhemman mukana leirille. 

Sekä sisarukset että vanhemmat ilmoitetaan jokainen erikseen Kuksan kautta. Myös henkilöt, joilla ei ole Kuksa-tunnusta, ilmoitetaan saman linkin kautta. Tällöin ilmoittautumisen etusivulta valitaan ”jos et ole partiolainen, klikkaa tästä”.

OSALLISTUMISMAKSU

Kumpikin leiri maksaa 50€/osallistuja. (Katso perheosallistuminen alempaa.)

Johtajat ja vanhemmat voivat ilmoittautua myös päiväleirille 20€/vrk.
Johtajat voivat halutessaan osallistua molemmille leireille hintaan 75€.

STIPENDI

Leirille voi hakea stipendiä, joka kattaa leirimaksun. Syyn stipendin hakemiseen ei tarvitse olla erityinen, vaan sitä voi hakea kuka vain. Emme toivo kenenkään osallistumisen jäävän kiinni rahasta.

Hakemusta varten kirjoitetaan vapaamuotoinen sähköposti, jossa kerrotaan halukkuudesta hakea stipendiä. Hakemus lähetetään taloudenhoitajille Lotta Konttakselle (lotta.konttas@partio.fi) ja Anu Penttiselle (anujpenttinen@gmail.com). Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti eivätkä muut lue niitä.

Stipendi tulee hakea viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä eli 13.6.

PERHEENÄ LEIRILLE

Mikäli perheestä osallistuu useampi henkilö, on kolmannen, neljännen jne. osallistujan osallistumismaksu 25€. 

Perheenjäsenten osallistumismaksut valitaan niin, että perheen kahdelle ensimmäiselle osallistujalle valitaan tavallinen osallistumismaksu (esim. Keltasirkku 50€) ja siitä eteenpäin ilmoittautuville perheenjäsenille valitaan 25€ osallistumismaksu.

Näin ollen esimerkiksi 3 perheenjäsenen osallistumismaksut ovat yhteensä 125€ ja 
4 perheenjäsenen osallistumismaksut ovat yhteensä 150€.

EVP–KAVERI MUKAAN 

Leirille voi ottaa mukaan myös EVPn eli ei-vielä-partiossa olevan kaverin. Myös kaverit ilmoittautuvat saman Kuksa-linkin kautta. Tällöin ilmoittautumisen etusivulta valitaan ”jos et ole partiolainen, klikkaa tästä”. Leiri on hyvä tapa myös kavereille päästä tutustumaan partiotoimintaan.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kummallekin leirille tehdään Kuksan kautta. Ilmoittautumaan pääset osoitteesta kuksaan.fi/42463

Ilmoittautuminen on nyt auki ja se päättyy sunnuntaina 13.6.

Mikäli koronatilanne muuttuu kesän aikana huonompaan, on mahdollista, että leiri joudutaan perumaan. Tästä ilmoitetaan viimeistään heinäkuun alussa. 

Tervetuloa mukaan!

Hahan kesäleirit tulevat viikolla 30!

Haha järjestää kesällä omat kesäleirit! Rajoitusten vuoksi kesäleirit on pilkottu kahteen osaan. Ensin pidetään sudenpentujen oma leiri ja sen jälkeen seikkailijoiden ja tarpojien yhteinen leiri.

Sudenpentujen Keltasirkku-leiri järjestetään 26.–29.7.21 (ma-to).


Seikkailijoiden ja tarpojien Mustarastas-leiri järjestetään 29.7.–1.8.21 (to-su).


☀️ Leirillä nukutaan ja vietetään aikaa vain ulkona. Koronaturvallisuus otetaan myös muuten huomioon leireillä.
Kumpikin leiri järjestetään EPT:n kämpän Mylliksen pihapiirissä, Bodom-järven pohjoispuolella. Kämppä toimii vain ruokien säilytyspaikkana ja vesipisteenä.

☀️ Vanhemmat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi erityisesti sudenpentujen Keltasirkku-leirille.
Myös pienempi sisarus voi osallistua vanhemman mukana. Jokainen saa kutsua mukaan myös kavereita, jotka eivät ole partiossa.

☀️ Leiri maksaa 50€/osallistuja.
Mikäli perheestä osallistuu useampi henkilö, on kolmannen, neljännen jne. osallistujan osallistumismaksu 25€. (Eli 3 hlö osallistumismaksu on yhteensä 125€, 4 hlö osallistuminen 150€ jne.).

☀️ Ilmoittautuminen kummallekin leirille aukeaa vielä toukokuun lopussa ja päättyy 13.6.
Ilmoittautumislinkki sekä muuta tarkempaa tietoa tulee vielä toukokuussa lähtevässä uutiskirjeessä. Oman leirin päivämäärä kannattaa kuitenkin laittaa jo nyt kalenteriin.

Tervetuloa mukaan!