Lippukunnan jäsenistön keskuudessa on noussut esiin kysymys, pitäisikö lippukunnan toimintaa markkinoida kaikille sukupuolesta riippumatta. Olemme saaneet myös kyselyitä, voisiko syksyllä perustaa yhteislauman. Hallitus haluaa kuulla jäsenistön ja huoltajien mielipiteitä asiasta.
Jäsenistössämme on tälläkin hetkellä eri sukupuolten edustajia, mutta käytännössä olemme toimineet tyttölippukuntana ja jäsenistä 92 % on naisia. HaHa:n säännöissä ei ole määritelty lippukuntaa erillislippukunnaksi, vaan sääntöjen mukaan jäseneksi voidaan hyväksyä jokainen kuluvana vuonna 7-vuotta täyttävä ja sitä vanhempi.
Täällä voit tutustua lippukunnan sääntöihin.
Lippukunnan nettisivuilla sanotaan näin: “Lippukuntamme on tyttölippukunta, eli jäsenemme ovat pääosin tyttöjä ja naisia. Mukana on kuitenkin satunnaisesti myös poikia ja miehiä. Kaikki halukkaat ovat siis tervetulleita mukaan!”
Hallitus haluaa kuulla, kokevatko jäsenet, että tilanne kaipaisi muutosta, ja mitä toiminnalta tulevaisuudessa toivotaan.
Keskusteluun liittyy myös se, että toiminta-alueemme lähistöllä Finnoossa on lähivuosina odotettavissa runsasta asukasmäärän kasvua, joten kysynnän partiotoiminnalle ja siten myös kysymysten siitä, kenelle kaikille toimintamme on suunnattu, voidaan odottaa lisääntyvän.
Erätauko-keskustelut ja kysely
Hallitus käynnistää kuulemisen, jonka tavoitteena on selvittää jäsenistön mielipide mahdolliseen toiminnan avoimuuden muutokseen.
Avaamme erityisesti jäsenille ja huoltajille suunnatun kyselyn, jolla voi kertoa mielipiteensä yhteislippukuntakeskusteluun. Vastausaikaa kyselyyn on 15.6. asti.
Linkki kyselyyn.
Lisäksi toteutamme kevätkauden päätteeksi lippukunnan yli 15-vuotiaille jäsenille kaksi Erätauko-keskustelua. Näistä ilmoitetaan kohderyhmälle erikseen.
Kyselyn ja keskusteluiden perusteella päätetään keskustelun mahdollisesta jatkosta. Tarvittaessa syksyllä järjestetään lisää Erätaukoja eri kohderyhmille.
Mahdollisia vaihtoehtoja keskustelun lopputulokseksi ovat:
1. Ei muutosta: Jatketaan kuten ennenkin ja painotetaan markkinointi tytöille.
2. Uusien ryhmien markkinoinnin muutos: Markkinoidaan uusia perustettavia ryhmiä kaikille. Poistetaan viestintämateriaaleista maininnat tyttölippukunnasta.
3. Aktiivinen muutos ja rekrytointi: Markkinoidaan uusia perustettavia ryhmiä kaikille, ja tehdään myös aktiivisesti toimenpiteitä, jotta lippukuntaan liittyisi nuoria ja aikuisia eri sukupuolten edustajia.