Retket ja kisat -info

Viime vuosina ahkera kisaaminen on nostanut HaHassa suosiotaan. Erilaisilla kokoonpanoilla on kierretty niin oman alueen kuin piirinkin kisoja aina sudenpentukisoista lähtien nousujohteisesti iän karttuessa kohti suurempia kisoja. Vaikka kisat rytmittävät monen partiokalenteria, tärkeä osa toimintaa ovat myös retket, joita järjestetään pitkin toimintakautta viikonloppuisin.

Retket eli redut

Redut kestävät yhden tai kahden yön ajan. Retkillä opetellaan uusia taitoja ja käytetään jo opittuja taitoja. Hahalaiset retkeilivät sekä maastossa telttaillen ja laavuilla, että eri kämpillä.

Monia saattaa ensimmäiselle retkelle lähteminen ujostuttaa, mutta kokeneemmat retkeilijät voivat varmasti osoittaa pelot turhiksi. Mikä nimittäin olisikaan parempi tapa viettää aikaa kuin luonnossa kavereiden kesken tehden ja oppien?

Kisat

Hahalaiset ovat aktiivisia kisaajia, ja myös kisamenestystä on ollut. Sudenpentujen kisat ovat päivämittaisia, muut kisaavat sekä päivä- että yökisoissa.

Kisat painottuvat pitkälti loppukevääseen ja alkusyksyyn, jolloin itseään voi lähteä testaamaan mm. piirin kevätmestaruuskisoihin tai syksyllä perinteikkääseen Punkkuun. Ja jos innostusta kisaamiseen löytyy, erilaisia ja eritasoisia kisoja löytyy niin paljon kuin vain jaksaa niitä kiertää.

Mitä mukaan retkelle?

Retkille ja kisoihin tulee yleensä omat varustelistat, joista käy ilmi juuri sinne tarvittavat varusteet. Täältä löydät kuitenkin muutamia vinkkejä pakkaamisesta.