Retket, leirit ja kisat

Retket eli redut

Retki voi olla päiväretki tai siellä voidaan olla yön yli. Yöretket kestävät yhden tai kahden yön ajan. Retkillä opetellaan uusia taitoja ja käytetään jo opittuja taitoja. Hahalaiset retkeilivät sekä maastossa telttaillen ja laavuilla, että eri kämpillä.

Monia saattaa ensimmäiselle retkelle lähteminen ujostuttaa, mutta kokeneemmat retkeilijät voivat varmasti osoittaa pelot turhiksi. Mikä nimittäin olisikaan parempi tapa viettää aikaa kuin luonnossa kavereiden kesken tehden ja oppien?

Leirit

Leirillä ollaan kolme yötä tai pidempään. Yleisin leiri on kesäleiri, mutta myös hiihtolomalla järjestetään talvileirejä. Kesäleireille osallistumme yhdessä koko lippukuntana. Leireillä nukutaan teltoissa. Leiri voi olla lippukunnan oma, yhdessä toisen lippukunnan kanssa toteutettu tai suuremman alueen leiri kuten Espoonlahden lippukuntien, Espoon Partiotuen tai Pääkaupunkiseudun partiolaisten järjestämä leiri.

Kisat

Hahalaiset ovat aktiivisia kisaajia, ja myös kisamenestystä on ollut. Sudenpentujen kisat ovat päivämittaisia, muut kisaavat sekä päivä- että yökisoissa.

Kisat painottuvat pitkälti loppukevääseen ja alkusyksyyn, jolloin itseään voi lähteä testaamaan mm. piirin kevätmestaruuskisoihin tai syksyllä perinteikkääseen Punkkuun. Ja jos innostusta kisaamiseen löytyy, erilaisia ja eritasoisia kisoja löytyy niin paljon kuin vain jaksaa niitä kiertää.

Mitä mukaan retkelle?

Retkille ja kisoihin tulee yleensä omat varustelistat, joista käy ilmi juuri sinne tarvittavat varusteet. Täältä löydät kuitenkin muutamia vinkkejä pakkaamisesta.