Partion jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saa osallistua lippukunnan, piirin (PäPa) ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulu kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaisten että partiopiirin jäsenmaksu. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Partioon voi tutustua käymällä viikoittaisessa toiminnassa (kokouksissa) kolme kertaa tutustumassa. Tämän jälkeen on tehtävä päätös jäsenyydestä ja, jos partiota halutaan jatkaa, liittyä jäseneksi. Mikäli lapsi aloittaa partioon tutustumisen retkeltä tai tapahtumasta tai näiden kolmen kokouskerran väliin osuu lippukunnan retki tai tapahtuma, voi lapsi osallistua EVP:nä (ei-vielä-partiolaisena) yhdelle retkelle tai tapahtumaan. Kaikki partion kansainväliset matkat edellyttävät aina jäsenyyttä. Lisätietoja: https://lippukunta.partio.fi/lippukunnan-johtaminen/toiminnan-turvallisuus-ja-vakuutukset/partiovakuutus/partiovakuutuksen-usein

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2018 on 62,50 €. Jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaisten että Pääkaupunkiseudun Partiolaisten jäsenmaksuosuudet.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Heppu-lehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2017 on 45,50 € (sisältäen piirin ja Suomen Partiolaisten osuudet). Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä.

Muut kulut

Partiolaisten tunnus on partiohuivi. Haukkavuoren Haltioiden huivi maksaa 16€ ja sen hankkimisesta saa ohjeet partioharrastuksen aloituksen yhteydessä. Tämän lisäksi partiolaiset käyttävät partiopaitaa, jonka saa hankittua Scandinavian Outdoor Storesta. Haukkavuoren Haltioilla on käytössä sininen partiopaita.

Retkeilytarvikkeita ei tarvitse hankkia välttämättä heti, vaan ensimmäiset retket pärjää yleensä hyvin myös lainaamalla tai käyttämällä sukulaisilta löytyviä vanhoja välineitä. Tällaisia ovat esimerkiksi rinkka, makuupussi ja puukko. Myöhemmin, kun partioharrastusta jatkaa pitemmälle, voi alkaa hankkia omiakin varusteita.

Jäsenmaksun lisäksi kustannuksia syntyy retkistä, leireistä ja tapahtumista. Tapahtumakohtaiset maksut lippukunnissa vaihtelevat noin 5–20 euron välillä. Suurleirit maksavat erilaisista tuista riippuen noin 100–200 euroa.

Partion jäsenmaksun laskuttaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset. Vuoden 2017 jäsenmaksulaskutus alkaa syksyllä 2016 . Jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen.

Lue lisää jäseneduista Suomen Partiolaisten nettisivuilta http://www.partio.fi/jasenedut

Jäsenmaksuvapautus

Kaikilla lapsilla on oltava mahdollisuus harrastaa partiota. Niinpä voit tarpeen tullen hakea vapautusta jäsenmaksun maksamisesta. Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Vapautus on suunnattu ensisijaisesti alaikäisille. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden. Huomaathan, että vapautus tulee kuitenkin anoa ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää.

Jäsenmaksuvapautusta anotaan kirjallisesti ja kaikki anomukset toimitetaan piiriin toiminnanjohtajalle. Ohjeet jäsenmaksuvapautuksen hakemiseen löytyvät Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sivuilta: http://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/tutustu-partioon/jasenmaksu-ja-jasenedut/.