Jäsenrekisteri Kuksa

Haukkavuoren Haltiat käyttää Suomen Partiolaisten jäsenrekisteri Kuksaa.

Kuksaan liittyvissä asioissa ole yhteydessä jäsenrekisterivastaavaamme Elina Leiniöön, ellulei01(at)gmail.com. 

Kuksan rinnalle otettiin syksyllä 2020 käyttöön jäsenille ja huoltajille asiointipalvelu, jota kautta voit tehdä tavallisimmat jäsenyyteen liittyvät toimenpiteet. Lue ohje asiointipalvelun käyttöön.

Jäsenrekisteri löytyy osoitteesta kuksa.partio.fi. Jokainen voi luoda Kuksaan oman PartioID:n. PartioID:llä kirjaudutaan sisään Kuksaan ja tällöin pääsee mm. tarkastelemaan omia tietojaan ja päivittämään niitä. PartioID:n luomiseen tarvitaan sähköpostiosoite (sama kuin Kuksassa omissa tiedoissa!) sekä partion jäsennumero. Kuksan voi myös kytkeä gmail- tai facebook tiliin, jolloin ei tarvitse muistaa erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Nykyään partion jäsenkorttia ei enää lähetetä koteihin, vaan sen voi tulostaa tai ladata esimerkiksi puhelimeen Kuksasta. Jäsenkortin löytää, kun kirjautuu siisään ja klikkaa oikeassa yläreunassa olevaa omaa sukunimeä ja jäsennumeroa. Tästä pääsee omiin tietoihinsa, missä osoitetietojen alla on linkki ”Tulosta jäsenkortti”, mikäli jäsenmaksu on maksettuna. Mikäli lasku kuitenkin on vielä maksamatta, laskun löytää kun klikkaa nyt ”laskut” välilehteä omista tiedoistaan. Muista pitää jäsenkorttia mukanasi, ja esittää se esimerkiksi Partioaitassa ja Scandinavian Outdoor Storessa asioidessasi, niin saat 10% partio-alen!

Kuksa huoltajille

OHJE Jäsentietojen päivittäminen
OHJE Huoltajan ohje
OHJE Partioon liittyminen

Kuksaan voi lisätä alle 18-vuotiaalle partiolaiselle huoltajan. Huoltajan tietojen tallentaminen helpottaa yhteydenpitoa lippukunnan ja kodin välillä. Huoltajalla on mahdollisuus rekisteröityä Kuksan käyttäjäksi ja siten nähdä huollettavansa tiedot jäsenrekisterissä. Kuksa tarjoaa huoltajille mahdollisuuden myös ilmoittaa lapsensa partiotapahtumiin sähköisesti.

Suomen Partiolaisten huoltajan ohje Kuksan käyttöön: Huoltajan ohje 2.0

Huoltajan rekisteröityminen Kuksaan

Jokainen huoltaja saa oman ”jäsennumeronsa” Kuksaan ja tätä huoltajan jäsennumeroa tarvitaan kun rekisteröidytään palveluun. Jäsennumero lähetetään sähköpostilla siihen osoitteeseen, joka on tallennettu huoltajan tietoihin.

Varsinainen rekisteröityminen Kuksaan tapahtuu PartioID:n avulla. PartioID luodaan kerran, jonka jälkeen sitä käytetään aina kirjauduttaessa sisään Kuksaan.

Jos huoltaja on lisätty huollettavan tieotoihin jo toimintaan ilmoittautuessa jäsenhakemuslomakkeen kautta, voi suoraan siirtyä rekisteröitymään. Mikäli huoltajaa ei vielä ole lainkaan merkitty huollettavan tietoihin, jäsenrekisterinhoitaja auttaa lisäämään sen, minkä jälkeen voi edetä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Ensimmäisellä kerralla toimi seuraavasti:

1. Mene osoitteeseen http://kuksa.partio.fi. Sivun alalaidassa lukee ”Eikö sinulla ole vielä PartioID:tä?” Klikkaa Rekisteröidy-painiketta.

2. Kirjoita Jäsennumero-kenttään sähköpostilla saamasi jäsennumero ja kirjoita Sähköpostiosoite-kenttään sama sähköpostiosoite, johon sait viestin Kuksasta. Sähköpostiosoitteen on oltava sama, jotta rekisteröityminen onnistuu. Ota yhteyttä lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan mikäli et tiedä omaa jäsennumeroasi. Klikkaa ruksi kohtaan ”Hyväksyn palvelun käyttöehdot…” ja klikkaa Jatka-painiketta.

3. Valitse kirjautumistapa, jolla haluat PartioID:tä käyttää. Valittavana on joko Google-tili tai erillisen käyttäjätunnuksen ja salasanan luominen.

a. Jos valitset Google-tilin ja olet kirjautunut esimerkiksi sisään Gmail-ohjelmaan, tunnistaa järjestelmä sinut ja ehdottaa: ”Käytät kirjautumisessa jatkossa Google-tiliäsi xxxx@gmail.com”. Klikkaa Jatka.

b. Jos valitset käyttäjätunnuksen ja salasanan, voit keksiä ne itse. Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana muistiin. Lopuksi klikkaa Jatka.

4. Kun rekisteröityminen on onnistunut, ilmestyy ruudulle teksti: PartioID-tilisi luonti on valmis. Kiitos rekisteröitymisestäsi! Klikkaa Jatka palveluun. Nyt olet kirjautunut ensimmäistä kertaa Kuksaan.

Kuksan käyttäminen

Huoltaja näkee Kuksasta huollettavansa/huollettaviensa tiedot. Huollettavien nimet on listattu vasempaan laitaan ja tiedot avautuvat nimeä klikkaamalla.