Aikuiset (yli 22 v.)

Partion voi aloittaa aikuisenakin!

Aikuiset ovat partion tärkeitä mahdollistajia, jotka toimivat nuorten kanssa lippukunnan johtajistossa järjestämässä tapahtumia ja johtamassa ryhmiä sekä tukemassa nuoria ryhmien johtajia. Partio on aikuiselle myös uusia ystäviä, leirinuotioita ja elämyksiä. Myös aikuiset voivat osallistua partiotaitokilpailuihin ja lisäksi partiopiirissä ja valtakunnallisella tasolla järjestetään tapahtumia aikuisille. Lippukunnassamme toimii säännöllisen epäsäännöllisesti yhdessä puuhaava aikuisten joukko, johon otamme mielellämme mukaan myös uusia naamoja!

Haluamme juuri sinut, aikuinen!

Akelaksi

Mikä se on?

Akela on sudenpentulauman johtaja. Sudenpennuthan ovat niitä 7-10 vuotiaita, jotka tutustuvat partioon ja opettelevat partion käytäntöjä. Sudenpentu innostuu mistä vain, joten johtaminen on takuulla palkitsevaa.

Mitä vaaditaan?
Aiempi partiokokemus on plussaa, mutta sitä ei vaadita. Metsäilytaitoja, solmuja tai partiosanastoakaan ei tarvitse vielä hallita – opit kaiken tarvittavan varmasti, jos lähdet mukaan. Riittää, kun viihdyt lasten kanssa ja haluat iloita partiolaisten värikkäässä joukossa. Hahan johtajistoon on helppo päästä
mukaan.

Luotsiksi

Mikä se on?
Luotsilla tarkoitetaan aikuista, joka ohjaa ryhmänjohtajia toimimaan. Luotsin ei siis itse tarvitse vetää ryhmää, vaan vierailla aika ajoin luotsaamansa ryhmän kokouksissa. Ryhmä voi kääntyä ongelmatapauksissa luotsin puoleen.
Mitä vaaditaan?
Olisi hyvä jos luotsilla olisi aiempaa partiokokemusta sekä käsitys partion toiminnasta, mutta ilmankin pärjää! Nykyisen ohjelman osaaminen varsinkin luotsattavan ikäkauden kohdalla on tärkeää, mutta sen pystyy helposti opettelemaan, mikäli partiossa on viimeksi toiminut vanhan ohjelman aikaan. Johtamistaito ja kiinnostus partioon auttavat, mutta todellisuudessa innokkaalla asenteella pääsee pitkälle.
Kenelle?
Luotsin pesti sopii aikuiselle, joka haluaa haastaa itseään, eikä pelkää oppia uutta tai toimia nuorten kanssa. Mistään mahdottomasta ei kuitenkaan ole kyse, eli jos kiinnostuit vähänkin, otathan yhteyttä!

Muuhun toimintaan

Eikö kumpikaan edellä mainituista hommista tuntunut sopivalta? Ei hätää! Mukaan voi lähteä myös halusta aloittaa oma partioharrastus aikuisporukassa.
Kiinnostuit(ko)?
Ota rohkeasti yhteyttä. Mitä tahansa saa kysyä, eikä kysyminen vielä velvoita mihinkään! Löydät lippukunnanjohtajan yhteystiedot täältä. Voit myös täyttää suoraan sähköisen jäsenhakemuksemme ja olemme sinuun yhteydessä.