Koronaturvallisuus

Turvallisesti partiossa –
Hahan koronatieto päivitetty 30.3.

Seuraamme linjauksessamme Suomen hallituksen sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisten suosituksia. PäPan suositukset löydät täältä .

Hahassa harrastetaan partiota 30.4. asti osittain etänä.

Sudenpennut ja seikkailijat kokoontuvat ryhmän tilanteen mukaan joko ulkona tai etänä. Ryhmänjohtajat tiedottavat tästä tarkemmin omaa ryhmäänsä. Ulkona tapahtuvissa kokouksissa suositellaan, että johtajat käyttävät maskia.

Tarpojat kokoontuvat toistaiseksi etänä. Lähikokouksiin palataan, kun tilanne sen sallii. Ohjeistus koskee tarpojien viikkotoiminnan lisäksi retkiä, kisoja ja muita tapahtumia.

Johtajat eli samoajat, vaeltajat ja aikuiset kokoontuvat vain etänä.

Mikäli sinulla on kysyttävää oman ryhmän käytänteistä, kannattaa ensisijaisesti kääntyä oman ryhmänjohtajan puoleen. Yleisissä kysymyksissä voit olla yhteydessä lippukunnanjohtaja Elina Leiniöön sähköpostilla ellulei01@gmail.com.

Jotta kasvokkain tapahtuva kokoontuminen olisi turvallista, noudatamme seuraavia turvatoimia:

  1. Partioon ei tulla sairaana, ei edes pienten oireiden kanssa. Tämä ohje koskee myös johtajia. Tästä johtuen kokous saatetaan joutua perumaan lyhyelläkin varoitusajalla. Tällöin johtajat huolehtivat, että tieto tavoittaa kaikki ryhmän jäsenet sekä sudenpentujen huoltajat.
  2. Kaikki kasvokkain tapahtuva toiminta järjestetään toistaiseksi ulkona.
  3. Pidämme huolen turvaväleistä myös ulkokokouksissa. Tämä huomioidaan myös toimintaa suunniteltaessa, eikä kokouksissa esimerkiksi leikitä leikkejä, jotka vaativat lähikontaktia.
  4. Huolehdimme käsien hygieniasta. Kokousten alussa ja lopussa sekä tarvittaessa muuten käytetään käsidesiä.
  5. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille ryhmänjohtajille sekä yli 12-vuotiaille, mikäli tämä on terveyden puolesta mahdollista.
  6. Saavuttaessa partioon suosittelemme omia kyytejä, kävelyä tai pyöräilyä. Mikäli paikalle saavutaan julkisilla, suosittelemme maskin käyttöä.
  7. Johtajat pitävät kirjaa, ketkä ovat paikalla kokouksissa. Näin pystymme kertomaan mahdollisessa altistustilanteessa viranomaiselle tarkasti, ketkä ovat olleet läsnä missäkin kokouksessa.
  8. Partiota harrastetaan vain oman ryhmän kesken.
  9. Teemme toistaiseksi vain päiväretkiä lähialueille oman ryhmän kesken. Ryhmien yöretket sekä ikäkausien ja lippukunnan yhteiset tapahtumat ovat toistaiseksi tauolla. Myös päiväretkien järjestämisessä käytetään harkintaa. Mahdollisille retkille ilmoittaudutaan aina jäsenrekisteri Kuksan kautta.